Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her

 

Jette Hansens og Jack The Rippers
fælles projekt

- at tæmme begge køns sexualitet
Af Troels Schmidt

I Jette Hansens kommentar ”Promiskuitet er mainstream” (WA 8.-14. juni 2007) forsøger forfatteren sig med at ville tæmme mandens (og kvindens?) sexualitet. Hansens forsøg minder mig i forbavsende grad om de engelske hattedamers succesfulde og lignende projekt i det skelsættende år 1888 i London. Både den gang og i dag var der frygt for den farlige og voldelige mandlige sexualitet. Mindre gennemsigtig var og er hvorvidt kvindens sexualitet i virkeligheden også skulle tæmmes. Men konsekvenserne af damernes daværende vellykkede projekt på at begrænse mandens promiskuitet blev bl.a. at patriarkatet fik endnu mere kontrol over kvinders liv end tidligere ved at mænd generelt forventedes at skulle vogte og beskyttede kvinder.

Den sexuelle lavalder blev sat op fra 13 til 16, de nye viktorianske love der blev vedtaget i kølvandet på Jack The Rippers fem bestialske mord på prostituerede, gik imod de prostitueredes egne ønsker og endte med bl.a. en drastisk forringelse af mange kvinders økonomiske kår – ikke kun de prostitueredes. Hysteriet fik endda det Britiske Parlament til at forbyde et ikke-kvindepolitisk anliggende, nemlig sex mellem mænd – helt op til året 1967. Drivkræften bag indførelsen af den stramme lovgivning var morderen Jack The Rippers værk, ham eller hende der dræbte fem ludfattige prostituerede som i hundrede år skræmte England fra vid og sans. Hertil var de daværende (og nuværende?) kvinderetsforkæmperes politiske krav så udbredt og ekstreme at de, som nævnt, også fik konsekvenser for forhold som intet havde med kvinder at gøre. (Kilde: Jack the Ripper and the Myth of Male Violence, Feminist Studies 8, af Judith R. Walkowitz.)

Hverken moderne kvindesagsforkæmpere som Jette Hansen eller hendes forgængere,  hattedamerne i 1888, interesserede sig for den enkelte voksen prostitueredes ret til selvbestemmelse i egne anliggender. Derfor var hattedamernes projekt og fænomenet Jack The Ripper en katastrofe for både mænd og kvinder. I dag kan Jette Hansens projekt, hvis det omsættes til lov, gå samme vej. I øvrigt fandt man aldrig ud af om Jack The Ripper var en kvinde, den del af teorien om morderens køn og identitet er stadig uafklaret, men mistanken lever videre, skriver forskeren Judith R. Walkowitz.

 

Hjem