Lotte, 27 år:

»Han var ikke nogen faderskikkelse«

»Jeg var 10 år, og vi skulle på lejrskole i 14 dage. Vi havde en lærer med, som jeg var meget glad for. Han var omkring 30. Han var flot. Alle pigerne i min klasse var vilde med ham.
    Vi var taget ned til vandet, og han lå på stranden sammen med en lærerinde. Jeg gik hen til dem og begyndte at snakke. Så gik hun i vandet - jeg lå og snakkede videre. Han lå og kiggede på alle de andre damer og sådan noget. På et tidspunkt lagde jeg mig om på ryggen og sagde, det var smadderlækkert. Men han ville ikke prøve at ligge på ryggen. Jeg opdagede, at det var fordi han havde erektion. Jeg kommenterede det ikke, men sagde noget om, at det var rart at være sammen med voksne mennesker. Han var meget ubehageligt til mode. Jeg lagde mig tættere ind til ham. På en eller anden måde lykkedes det - med tilbageholdt åndedræt - at få hånden ind under maven på ham. Han var temmelig lost og meget ophidset. Jeg lå og snakkede om alle mulige andre ting - jeg sagde ikke noget om det, der foregik, men følte, at det var umådelig frækt.
    Hvad jeg foretog mig var i den grad grænsenedbrydende, og jeg var vildt fascineret af det. Jeg ved ikke, om han fik udløsning eller ej, men efter denne oplevelse begyndte jeg at opsøge ham en hel del, og jeg kunne mærke, at han også søgte mig ud, og vi gik ture sammen. Jeg kan huske engang, vi stod bag et cykelskur. Han spurgte, om jeg ville røre ved ham. Vi rørte ved hinanden. Jeg syntes, jeg havde noget meget specielt sammen med ham.
    Det fortsatte efter at vi var kommet hjem fra lejrskole. Jeg kom og besøgte ham - som en god og flittig elev - og sad og snakkede med ham. Det var altid mig, der tog initiativet. Han har garanteret været rædselsslagen.«

- Fortsatte det?

»Det fortsatte hele sommeren. Men da skolen begyndte igen, gik spændingen af det for mit vedkommende, og så ebbede det ud.
    Hvis jeg havde været voksen, havde det været ualmindeligt groft af mig at opføre mig sådan. Men spændingen ... Og det var dejligt, når han rørte ved mig. Han kælede meget for mig, og jeg kælede for ham. Jeg syntes bestemt, det var frækt at være sammen med en voksen, men jeg syntes også, det var lækkert.«

- Betød han noget for dig - ud over det seksuelle?

»Ja, men han var ikke nogen faderskikkelse. Han var snarere en lidt større dreng, som jeg havde krammet på. Jeg opfattede det som jævnbyrdigt. Han var ikke en trøstende favn. Det var ikke sådan, at jeg gjorde ham en tjeneste. På en måde tror jeg, jeg har presset ham ind i det. På den anden side tror jeg aldrig han var rigtig bange.
    Jeg levede meget i min egen verden. Jeg havde f.eks. ingen slyngveninder. Jeg havde ikke noget særligt tæt forhold til mine forældre. Jeg var absolut, ikke naiv - jeg vidste godt, hvad jeg lavede.
    Jeg møder ham fortsat af og til. Vi smiler til hinanden, men taler aldrig om dengang.«

- Et hemmelighedsfuldt smil?

»Et lille 'vi-ved-hvor-vi-har-hinanden'-smil. Det har vi haft gennem alle årene... Og det er, hvad der er at sige om ham.
    Så var der en lærerinde. Hun var betydeligt ældre end ham - hun var omkring 40. Min håndarbejds-lærerinde. Hun var lesbisk. Alle snakkede om det, men ingen vidste noget om det. Hun var meget sød. Jeg fedtede mig ind hos hende - mest fordi jeg syntes, hun var spændende.
    Og så en dag ... Jeg havde lavet noget lort i skolen. Jeg havde fået et hysterisk anfald og havde brækket min blokfløjte. Jeg blev sendt ned til hende. Jeg var meget ulykkelig - mest ulykkelig over, at jeg var blevet gal.
    Jeg kan huske, hun holdt om mig - det gjorde min mor aldrig. Og så mærkede jeg hendes bryster. Alting ændrede med et karakter - det handlede ikke længere om at blive trøstet, det handlede om at holde fast i hende for at mærke hende. Jeg husker det som et meget intenst øjeblik. Og hun kunne også godt mærke, at der skete noget - hun blev helt stiv og forsøgte at gøre sig fri fra mig. Men jeg holdt bare endnu mere fast i hende.
    Jeg tror, vi stod sådan længe. Så begyndte jeg at røre ved hendes bryster. Hun stod bare stille - gjorde ikke noget. Og så fortsatte jeg med at røre ved hende. Det er svært at forklare, men rent følelsesmæssigt forekom det mig at være helt rigtigt at gøre det - for mig.
    Så blev det frikvarter, og jeg vidste ikke rigtig, hvordan jeg skulle komme derfra. Jeg løb - og var helt ude af den. Jeg kunne slet ikke finde ud af, hvad det var, der skete.
    Senere spurgte hun, om jeg ikke ville komme ud og besøge hende, og det gjorde jeg så. Vi var sammen i næsten halvandet år. Jeg besøgte hende, og hun tog mig med på håndarbejds-udstillinger og gjorde meget for, at jeg skulle blive interesseret i kreative ting. I dag er det det, jeg lever af.
    Hun fortalte mig aldrig, hvad jeg skulle gøre ved hende. På en måde var det et møde mellem et barn og en kvinde, men når jeg ser tilbage på det, oplever jeg det som et fuldt voksent erotisk forhold. Hun fik mig til at 'komme' for første gang. I dag oplever jeg det som meget, meget smukt. Smukkere end historien med den mandlige lærer.
    Men så flyttede jeg skole, da jeg kom i sjette klasse, og så holdt det op af sig selv.«

- Nå?

» Jeg begyndte at blive mere interesseret i drenge på min egen alder. Men jeg holdt meget af hende. Jeg syntes dengang - og det synes jeg fortsat - at en kvinde er fantastisk skabt. Hun var blødere - meget blødere - end min mor. Jeg kunne sidde i timevis og røre ved hende og se brystvorten blive blød og hård og blød og hård. Men vi sagde aldrig noget til hinanden. Jeg tror, vi var bange for det begge to. Jeg tror også, hun var skræmt af mig nogle gange.
    På den anden side var hun den første, jeg ringede til, efter at jeg havde bestået min eksamen. På den måde har hun betydet meget for mig. Og jeg skriver stadig til hende en gang imellem, men jeg omtaler ikke det.
    Jeg tror ikke, hun var specielt minded for meget unge piger. Det tror jeg til gengæld han var.«

- Der var meget stor forskel på de to oplevelser?

»De var helt forskellige.
    Jeg lærte aldrig ham at kende - det var udelukkende et seksuelt forhold. Med hende var det så meget andet. Mentalt gav hun mig en fantastisk styrke. Der var en meget fin harmoni i forholdet til hende - det var der absolut ikke i forhold til ham.«

- Kunne du have opnået en sådan harmoni i forhold til en mand?

»Det tror jeg egentlig ikke. For at sige det groft - det var meget pik-fikseret alt sammen. Også fra min side. Men han var en god ven på den måde, han tog sig af mig.«

- Du var ikke den lille uskyldige pige, man normalt forventer. Hvordan havde du det med at falde helt udenfor rollen?

»Det spekulerede jeg ikke på. Det var først, da jeg blev 14-15 år, jeg fandt ud af, at pigerne skulle vente, til der kom en mand og ... Jeg har aldrig villet være med på legen med, at jeg er så og så lille og underdanig og forsømt - og så kommer manden på den hvide hest og redder mig, og jeg er åh så taknemlig, og så sker der ikke mere. Det er sgu for kedeligt og for nemt.«

- Havde dine forældre nogen fornemmelse af, hvad der foregik?

»Nej, de ved ikke noget om de to forhold. Men jeg tror, min mor var lidt stolt af, at jeg havde sådan et godt forhold til lærerne på skolen.«

- Hun var ikke jaloux?

»Det havde hun ikke tid til. Hun havde fem børn og læste om aftenen.
    Jeg tror heller aldrig, jeg vil fortælle det til min mor. Jeg tror, hun vil føle sig snydt - hun har et godt forhold til dem begge to. Hun vil ikke kunne forstå, det var mig, der krævede og gennemtrumfede disse ting. Hun vil ikke kunne forstå, at det ikke var mig, der blev brugt. Efter hendes opfattelse af disse ting er børn nogen, der bliver brugt, og voksne nogen, der bruger.«

- Hvordan er dit forhold til lærerinden i dag?

»Lidt fjernt. Men hun er blevet en gammel ven af familien - hun er jo ældre end mine forældre.
    Jeg tror, hun blev forelsket i mig. Ulykkeligt forelsket - for jeg var ikke i stand til at kapere sådan noget. Hun har aldrig sagt noget i den retning, men jeg er begyndt at tro det - senere. Jeg tror, hun ville ønske, jeg var 10, 20 eller 30 år ældre.
    Det er det tætteste forhold, jeg har oplevet. Ordmæssigt og oplevelsesmæssigt har jeg været meget tættere på en masse andre mennesker, men ikke desto mindre er det det forhold, jeg har oplevet tættest.«

Indhold Næste