Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her  

 

For efterårskronikken om nedenstående møde klik på:
De seksuelle og etniske minoriteters fremtid

 

VISION – den om lighed - inviterede til debatmøde om:

Muslimer og bøsser

– eller cirklens kvadratur?

Søndag d. 30. september, kl. 14.30

Caféen, Medborgerhuset Nørreallé 7, Kbh. N

Se nogle fotos fra debaten nedenfor

Den 18. agust tiltrak unge 2. g'ere fra Nørrebro sig igen mediernes opmærksomhed efter en lang dvale. På Nørrebrogade gav de pokker i tolerancen og modtog Mermaid Pride med tomater, sten og flasker. Lederen af den årlige festival for bøsser, lesbiske og bi-seksuelle var diplomatisk nok til at kalde overfaldet for 'drengestreger'. En anden tolkning af overfaldet lå ellers lige for, da arrangørerne af selvsamme festival havde uddelt en homofobipris til »de muslimske landes repræsentationer« i Danmark. Var overfaldet mon kvittering for prisen?

Pressen var ikke i tvivl om, at homofobi er særligt udbredt blandt muslimer. Den huskede nok, at et muslimsk medlem af Det Radikale Venstre i foråret havde mistet sit folketingskandidatur efter at have ytret en valen holdning til registreret partnerskab. Og nu kunne den notere, at hverken muslimske eller andre minoritetsorganisationer stod på nakken af hinanden for at komme først med en undskyldning for de unge muslimers opførsel på Nørrebrogade. Tilmed kunne den supplerende rapportere om systematiske overfald på bøsser i en københavnsk park – udført af 2. g'ere.

Men hvad mener muslimer egentlig om homosexualitet – og hvad bør de mene? Står der noget om den i Koranen eller Sunnaen? Hvordan går det til, at man kan læse 1001 Nats Eventyr som et studium i sexuel tolerance og frisind, mens Harun al Raschids efterkommere i stedet får en homofobipris? Er det overhovedet ikke homosexualitet, der er stridens kerne, men snarere spørgsmålet om, hvorvidt sexualitet er en privat eller en offentlig sag? Bliver muslimer provokeret af 'frigjort exhibitionisme' og ikke af homosexualitet i sig selv?

VISION – den om lighed har ikke svarene på disse spørgsmål, men stiller dem gerne. Og i første omgang stillede vi dem til:

Klaus Bondam
(teaterleder og skuespiller, radikal BR-kandidat og
formand for Mermaid Pride) 

Ahmed Idrissi
(psykolog og kulturformidler)

 

Peter Tudvad (til venstre)

&

Klaus Bondam

Ahmed Idrissi
Ahmed Idrissi

 

Efter Bondams og Idrissis oplæg var alle – med behørig vilje til at debattere med respekt for sit medmenneske – velkomne til at deltage i debatten som mange gjorde.

For efterårskronikken om dette møde klik på: 
De seksuelle og etniske minoriteters fremtid

Sted:  Medborgerhuset, Nørreallé 7, tlf. 3536 3410.
2 min. til fods fra Skt. Hans Torv, Nørrebro i København.
Bus 3 til Skt. Hans Torv.
5 min. til fods fra hjørnet af Elmegade og Nørrebrogade: Hertil kører bus 5, 16 m.fl.


----------------------------------------------------------------------------------------------

Læs gerne papir-udgaven af Fra Incest til Mediehetz,  som kan lånes gratis på Det Kgl. Bibliotek eller lige her:

For første gang læs Nu i flot Super PDF Format
Fra Incest til Medie-hetz  
- af forfatter Troels Peter Schmidt uddannet antipædagog ved Ballerup Fritidspædagog Seminarium - klik her

Hjem

Bekæmp censur!  - Resist Censorship!