Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her  

 

Dagbladet Information d. 24. maj 2007:

Formynderi
- kritik af en kommentar til Informations anmeldelse af det nystiftet Seksualpolitisk Forum

Af Troels Schmidt, tidligere prostitueret

I Bente Thygesens og Hanne Hostrups kommentar ”Fri sex eller ”fri” undertrykkelse” (Information. 23. maj 2007) er det enkelte menneskes selvbestemmelsesret en by i Rusland.

De spørger i deres kommentar til Sten Hegeler: ”Hvem kan have glæde af at støtte prostitution som erhverv? Og de svarer: ”de kunder/mænd, der vælger denne form for seksualitet uden at skele til den undertrykkelse, de deltager i.”

Men hvorfor taler disse moderne kvinderetsforkæmpere aldrig om det enkelte voksne menneskes ret til selvbestemmelse i egne anliggender? Denne totalfortrængning minder mig om de viktorianske hattedamers både kvinde- og mandefjendske projekt i London i 1888, som tillige gik imod de prostitueredes egne ønsker og endte med bl.a. en drastisk forringelse af mange kvinders økonomiske kår og indførelse af et forbud imod mandlig homoseksualitet indtil 1967! (Kilde: Jack the Ripper and the Myth of Male Violence, Feminist Studies 8, af Judith R. Walkowitz.)

Så ekstrem formynderisk var de daværende (og nuværende?) kvinders politiske krav at det også fik konsekvenser for forhold som intet havde med kvinder at gøre. Er det Sten Hegeler eller Thygesen og Hostrup der i denne sammenhæng er naiv og kynisk?

------------------------------------------------------------------------------------

Læs også:
Myten om mandens voldelige seksualitet
- en kommentar til Weekendavisens anmeldelse af det nystiftet Seksualpolitisk Forum
Af Troels Schmidt, forfatter og kulturaktivist

 

Hjem