Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her

 

Kærlighed trods alle odds
af Troels Schmidt - kulturarbejder

Mini’ Jønson og Mary K. Letourneau er helt moderne eksempler på en dansk og en amerikansk kærlighed der trodsede alle odds.

Mini’ Jønson sagen blev beskrevet i Politiken Søndag d.15. august. Mary K. Letourneau omtales aktuelt i flere af de store udenlandske vestlige medier, som USA's "Today" show, "Oprah," "Primetime," "Inside Edition" – også britiske tidsskrifter og TV stationer i Frankrig, Italien og Tyskland står nærmest på tæerne for sådanne sager.

Både den danske og den amerikanske kærlighedshistorie har forbavsende mange ligheder, men selvfølgelig også nogle forskelle: Mini’ og Mary har pga. deres ulovlige kærlighedsforhold afsonet fængselsstraffe, men er nu på fri fod. Begge havde forhold til enten en mindreårige dreng eller en pige, som begge var omkring 13 år gamle da forholdene indledtes og begge var ansat som lærer da de forelskede sig i en mindreårig klasseelev (Mary var den gang 34 og Mini’ 26), alle parter siges at have været dybt forelsket i hinanden. Begge forhold førte til graviditeter samtidig med at de havde børn i et almindeligt ægteskab, den 13 årig pige fik en abort mens Mary blev gravid to gange med den mindreårige dreng! I dag har Mini’ ét barn sammen med den daværende 13 årig pige. Både Mini’ og Mary slås for deres biologiske børn.

Mini’ satser endda på at fortsætte sin karriere som lærer selvom han er dømt for sexuelt misbrug, og måske vil læregerningen lykkes: ”… i søndags meldte Mini’ så ud, at han stiftede sin egen friskole med hans detroniserede far som bestyrelsesformand. Og med en udbrydergruppe af forældre, så skolen allerede har 13 elever.” (Politiken 15. august)

Mary K. Letourneau (42 årig i dag) søger nu tilladelse til at besøge sin tidligere mindreårige kæreste (21 årig i dag) for at blive enige om deres fælles børns fremtid. Mini’ Jønson (31 årig i dag) og sin tidligere kæreste (18 årig i dag) ønsker begge snart at blive gift. Alle nuværende voksne er fast besluttet på at klare sig fremover, overfor samfundet og med hinanden. Et ikke ringe udgangspunkt for at kunne etablere et velfungerende liv. Måske er de tider snart forbi, hvor alt hvad der blev stigmatiseret som sexmisbrug, ikke tålte en nærmere nuancering.

Tilfældene Mini’ Jønson og Mary K. Letourneau har vundet en vis sympati og ikke mindst vagt en vældig nysgerrighed i den almindelige befolkning. Sikkert fordi romantisk kærlighed stadig værdsættes trods alle odds!

Hjem