Holger, 55 år:

»En aften på vej hjem fra FDF ...«

»Det begyndte, da jeg var 12 år. Vi havde gymnastik i skolen og tog bad sammen. Jeg havde forhold til flere drenge i klassen, men jeg var mere interesseret i de voksne.
    Jeg er fra Nordsjælland. Jeg fandt ud af, at der foregik mange spændende ting i klitterne ved Tisvilde. Jeg fik en del kontakter og aftaler der oppe.
    En aften på vej hjem fra et FDF-møde - en mandag aften under krigen, med mørklægning - kommer jeg forbi en af de unge mænd fra byen. Han står og trækker negerboller i en automat. Det flyver ud af munden på mig: 'Nå, skal du have et kys i aften?'
    Jo, det skulle han. Jeg kunne få det ene.
    Vi fulgtes ad et stykke vej og aftalte, at vi skulle mødes torsdag og spille kort ...
    Da jeg kom, havde han fyret dejligt op i kakkelovnen. Han foreslog, at vi skulle spille kort på den måde, at den der tabte, skulle smide et stykke tøj.
    Han var den første voksne mand, jeg var sammen med, og jeg var meget forelsket i ham.«

- Hvor gammel var du?

»Jeg var 13½, og han var sidst i tyverne.
    Men pludselig var han væk. Jeg ved ikke, hvor han blev af.
    Mit næste kontaktsted blev Charlottenlund Badeanstalt. Jeg cyklede de 45 km frem og tilbage. Jeg havde som regel kun en eftermiddag til at komme frem og tilbage og få ordnet det hele, så der skulle »hjules« en hel del.
    Jeg fik en del kontakter. Nogle kom op til Nordsjælland. I andre tilfælde tog jeg ind til byen.
    Sådan klarede jeg mig i sommersæsonen. Vintersæsonen var noget mere skrabet.«

- Var du klar over, at det var ulovligt?

»Ja, det var der en, der forklarede mig oppe i Tisvilde. Han var bange for, at nogen havde fundet ud af, hvad vi lavede, men jeg var fra et indre-missionsk hjem, så jeg skulle nok lade være med at gå hjem og fortælle noget.
    Jeg blev sådan set hurtigt klar over, at det her var noget, man ikke måtte, men jeg kunne ikke bekæmpe det.
    Han var i øvrigt ikke bøsse, men da jeg var »pigen« i sengen, fandt vi sagtens ud af det sammen.«

- Var du ikke bange for, det skulle blive opdaget? 

» Jo, og det var der sandelig også optræk til.
    Jeg havde en skolekammerat, som jeg var sammen med om vinteren. Hvis hans eller mine forældre var ude en aften, så skulle der absolut læses lektier. Men der var en anden dreng i byen, som var interesseret i mig og vidste, at vi havde et forhold. Jeg ville ikke have noget med ham at gøre. På et tidspunkt gik han til præsten og fortalte, hvad vi foretog os.
    Vi blev kaldt til møde med præsten. Jeg kom først ind. Selv om han havde nogle sønner, hvor jeg også havde »nipset«, var jeg ikke bange for ham. Jeg sagde til ham, at jeg ikke syntes, han skulle blande sig. Jeg sagde, at jeg vidste, han havde tavshedspligt, og at jeg syntes, han skulle lade som om, han ikke havde hørt denne sladder. Og det ville jeg i øvrigt ikke diskutere yderligere med ham.
    Så skred vi, og vi hørte aldrig mere fra den side.
    Vi havde været bevidste bøsser allerede dengang. Vi fortsatte i øvrigt vort forhold og ser stadigvæk ind imellem hinanden. «

- Har du nogensinde modtaget penge for de forhold, du har været med til?

»Nej. Højst en is eller sådan noget. Selv kunne jeg kun gengælde med lidt æbler eller frugt. Det var småt med lommepengene dengang. «

- Hvordan har du det nu med pædofili?

»Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle have gjort i de 6 år fra jeg var 12 til jeg var 18, hvis ikke jeg havde haft mulighed for at træffe mænd, der var ældre end mig selv. Jeg har med andre ord selv haft meget stor glæde af pædofile, og mener i øvrigt ikke, at man skal have nogen fast lavalder. Hvis der er et behov fra begge sider, så mener jeg ikke, loven skal blande sig. Jeg kan huske, da jeg selv var 17½ og min kammerat fyldte 18. Så var det pludselig kriminelt, hvad vi foretog os, og han kunne straffes for det. «

Indhold Næste