Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her

 

Medie-stigmatisering af en hel minoritet!
I Bashy Quraishy´s Fra Punjab til Vesterbro kan vi læse om mediernes stigmatisering af en hel minoritet. Webredaktøren, Troels Peter Schmidt, har læst bogen: 

To eksemplariske udtryk for en medieskabt misforståelse af f.eks. pakistansk kultur, religion og adfærd:

I 1995 og ´96 blev to pakistanske mænd med tilknytning til kioskmiljøet i Danmark slået ihjel.  Medierne var meget hurtige med overskrifter som "Kioskmafia"!

  TV og pressen skabte en frygt for pakistanere som var helt ubegrundet. Mord er selvfølgelig altid tragisk og finder sted i alle kulturer. Det er ikke noget specielt pakistansk! Alligevel skaber medierne et billede af det pakistanske kioskmiljø som noget alle vi danskere skal frygte! "Denne beskrivelse var så omfattende at almindelige danskere var bange for at handle i pakistanske kiosker.", skriver Bashy Quraishy på side 99 i sin fremragende bog "Fra Punjab til Vesterbro". 

  Men mange danske medier fortsatte deres skræmmebilleder selvom alle adspurgte pakistanere havde afvist, at disse mord var udtryk for en organiseret kriminalitet og mafialignende virksomhed!

  Som et lille plaster på såret - og til ære for avisen - udbasunerede "Det Fri Aktuelt" d. 18.1.1996, at mediernes beskrivelse var fuldstændig misvisende og med skjulte dagsordener! ( S. do. i "Fra Punjab til Vesterbro".)

Et andet eksempel:

Var mordet på en ung pakistansk kvinde d. 10.7.1996. Endnu en mediesensation. Det pakistanske samfund var chokeret. Men for det store flertal af pakistanere var det dobbelt tragisk at se et ekstrem mord udlagt som en naturlig konsekvens af pakistansk kultur, religion og adfærd! Og derfor blev der naturligvis også protesteret fra pakistansk side.

  Et klart mønster: TV, radio og aviser analyserer mord og kriminalitet i de etniske miljøer som en direkte konsekvens af minoriteternes kultur. Kulturen skal forklare alt hvad der går galt. Og i de fleste tilfælde er dette fuldstændig misvisende. Mediernes dækning af begivenhederne forstærker blot allerede eksisterende fordomme om etniske minoriteter. Og dette er der ingen af os der kan være bekendt! Hvorfor greb f.eks. Pressenævnet ikke ind??!! Hvorfor kunne man ikke stoppe mediernes selvskabte og løgnagtige billeder på virkeligheden? 

  Hvis vi skal leve op til ånden i Menneskerettighedserklæringen  - og det mener jeg vi skal, så må der skabes et flertal i befolkningen, samt i Folketinget herfor, evt. gennem en bedre medieansvarslov.

Mere om Bashy Quraishy

Apropos medieansvarslovgivning

Læs gerne papir-udgaven af Fra Incest til Mediehetz,  som kan lånes gratis på Det Kgl. Bibliotek eller lige her:

For første gang læs Nu i flot Super PDF Format
Fra Incest til Medie-hetz  
- af forfatter Troels Peter Schmidt uddannet antipædagog ved Ballerup Fritidspædagog Seminarium - klik her

Hjem

Bekæmp censur!  - Resist Censorship!: