Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her  

 

Leif Blædels nye bog Justitsmord - Vadstrupgårdsagen


En god ven med en årelang tilknytning til bl.a. Galebevægelsen viste mig  en bog af cand. psych. Jørgen Lumbye: Brug og misbrug - Vi er alle på stoffer. Og for at stimulere min interesse for emnet slog han op på en side med følgende citat:

"Hvem hjælper os mod vore hjælpere?
Hvem beskytter os mod vore beskyttere?"

Citater af Ronald Laing
- antipsykiater; antipsykiatri

Galebevægelsen - antipsykiatri 


Lobotomi - psykofarmaka - psykiatri - medicinalindustri.

Hjem


Uddrag fra dagbladet Information 9. august 1999. Udgangspunktet for kritikken af psykologer er et aktuelt debat-spørgsmål om hvorvidt traumatiserede flygtninge selv skal betale en del af deres behandling eller ej. Fatuma Ali mener, lige som denne hjemmeside, at alle der har brug for behandling hos psykologer bør få den gratis:

- Psykiatri - Kritik af psykologer:

Henvisning i blinde

Psykologer er blevet ophøjede til en faggruppe, der har svar på alle spørgsmål

af Fatuma Ali - specialæge i psykiatri

>>... Der skal kvalitetssikres

Det, jeg savner i dag, er både kvalitetskontrol og kvalitetssikring af det arbejde, der bliver lavet på de forskellige centre og klinikker. ... der er gået inflation i henvisningerne til psykologer.

(...)

Psykologer er blevet ophøjede til en faggruppe, der har svar på alle spørgsmål, og de gør ikke selv noget synligt for at nuancere de urealistiske forventninger, der er til dem.

(...)

Diagnoseinflation

Diagnosen posttraumatisk stress disorder er der også gået inflation i, og her kan man putte mange symptomer på mistivsel, som i virkeligheden hænger sammen med arbejdsløshed, længsel efter det, man rejste fra, og den marginalisering, man oplever i det nye samfund.

(...)

Når behandlingen indledes på et privatcenter, må kommunerne føre kvalitetskontrol, og samtidig må kommunen ikke slippe sit sociale ansvar over for klienten, og klienten skal selvfølgelig tages med som en central aktør.<< Af Fatuma Ali, Information 9. august 1999.


Det hvide snit

- Politiken 17. juli 1999 -

Af Troels Peter Schmidt

- forfatter til hele og Frie børn, anmeldt af Preben Hertoft, samt fra Incest til MEDIE-HETZ, anmeldt af Leif Blædel

"Hvem hjælper os mod vore hjælpere? Hvem beskytter os mod vore beskyttere?", sagde antipsykiateren Ronald Laing engang.

Jeg er bange for vores hjælpere og beskyttere. Jeg har haft en bekendt som for ca. 5 år siden begik selvmord. Med hånden på hjertet kan jeg ikke udelukke at den væsentligste årsag til selvmordet var en psykiatrisk behandling med tvungen psykofarmaka. I meget lang tid havde hun tigget og bedt om en pillefri behandling, men forgæves - ingen piller, ingen behandling!

Politikens kronik om det hvide snit af Bente Hoeg samt kronikken i Politiken Søndag af psykiateren Tom G. Bolwig vækker min bekymring på ny. Gud hvor jeg håber på at samfundet lytter til Bente Hoegs bønfald om en anerkendelse af den kendsgerning at de sindslidende er afhængig af systemet og samfundet. For der skal ikke lægges ret meget pres på patienterne før end der bliver tale om egentlig tvang.

Troels Peter Schmidt


"Laing er ... den der kommer nærmest årsagerne til skizofreni, men man afviser hans teorier, da de giver forældrene - især moderen - skyldfølelser" ... så vil de også ruinerer de stakkels aktionærer i medicinindustrien.":

Antipsykiatridebat:  Skriv til Just-Well ved at klikke på "Hjem" nedenfor og Lån "Fra incest til medie-hetz" gratis på Det Kgl. Bibliotek:. Bemærk om du ønsker at være anonym:

Antipsykiatri afvises af hensyn til moderens skyldfølelser

- Mon dette også er tilfældet med antipsykologi? -

Fra 71 - 74 læste jeg psykologi, og dengang var Laing jo in. Han er efter min mening den der kommer nærmest årsagerne til skizofreni, men man afviser hans teorier, da de giver forældrene - især moderen - skyldfølelser (med særdeles god grund), og så vil de også ruinerer de stakkels aktionærer i medicinindustrien. Gad vide, hvad der er blevet af Laing?

Det mest uhyggelige indenfor psykiatrien i disse tider synes jeg er, at også ret små børn får lykkepiller, hvis de ikke er så glade som de burde være. Det næste bliver vel, at børnene skal have en sovepille, hvis de ikke er søvnige ved 8-tiden, når forældrene gerne vil have fred.

Jeg kender alle Rigets psykiatriprofessorer fra Villars Lunn i 77 til Bolwig i 96. De er da sikkert dygtige kemikere, men de forstår sig ikke på sjæle - anerkender vel ikke engang sjælens eksistens.

Når jeg fik det så godt, da jeg var på den lukkede i sommeren 96, skyldes det især kys og trøst af en 25-årig kvindelig medpatient, der som så mange andre patienter (både mænd og kvinder) havde svære problemer med sin mor.

Mange venlige hilsener ....................................................................................................


Citat fra: Psykiatriens blodspor

Det hvide snit

Af Peter Storm, psykolog

Politiken 17. juli 1999

"Den i Bolwigs Kronik så nydeligt omtalte portugisiske neurolog Egaz Moniz var en forfærdelig og hensynsløs charlatan, der udførte, hvad overpæne mennesker kalder et indgreb og hvad tænksomme sjæle uden tøven ville betegne som et gruopvækkende overgreb på linje med voldtægt og mord".


Citat fra: Et nyt paradigme

Psykiatri

Af Lise Eriksen - konstitueret sognepræst

Politiken 17. juli 1999

"Psykiaterne har opgivet den klassiske samtaleterapi, hvis de nogen sinde har brugt den, altså den behandling folk forestiller sig deres pårørende får. Derfor holder de sig til pillerne, chokkene, kost og logi".


Du kan også læse om bl.a. heksejægere og heksejagt og antipædagogik

Galebevægelsen


"The judges of normality are present everywhere. We are in the society of the teacher-judge, the doctor-judge, the educator-judge, the social worker-judge: It is on them that the universal reign of the normative is based, and each individual, wherever he may find himself, subjects to it his body, his gestures, his behavour, his aptitudes, his achievements."

Michel Foucault

(Discipline & Punishment, N.Y., Pantheon, 1977, p. 304.)


wwwREBEL.dk

Ungdomshuset

Oprørske grupper

For Anti-pædagogiske bevægelser i verden

Besøg Summerhill og andre frie skoler ved at klikke hér

Skriv gerne hertil på  

Læs gerne papir-udgaven af Fra Incest til Mediehetz,  som kan lånes gratis på Det Kgl. Bibliotek eller lige her:

For første gang læs Nu i flot Super PDF Format
Fra Incest til Medie-hetz  
- af forfatter Troels Peter Schmidt uddannet antipædagog ved Ballerup Fritidspædagog Seminarium - klik her

Hjem

Bekæmp censur!  - Resist Censorship!: