Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her

 

Klik på Rebekka Weimar! Lyt til Just-Well.dk´s 
Radioudsendelser om en videnskabelig forståelse af incest, pædofili og pædofilipanik - klik her

Klik på Rebekka Weimar! Lyt til: En 12-årig dreng og en 25-årig kvinde - klik her

Leif Blædels nye bog Justitsmord - Vadstrupgårdsagen

Rachel Bæklund skrev i Ekstra Bladet
en meget positiv foromtale af udsendelsen fra Danmarks Radio 
"Far, må jeg lege med din tissemand?" (17.8.1982). Foromtalen blev illustreret med dette billede af en af avisens daværende mandemodeller - Troels Peter Schmidt - som optrådte i Kærlighedskarrusellen i ca. 2 år:

Klik på mig for flere billeder!

©copyright Claus

I 1982 vedtog Radiorådet i Danmarks Radio en politisk beslutning om at forbyde at genudsende "Far, må jeg lege med din tissemand". Men i protest blev den året efter udsendt til hele Italien fra Radio Radicale samtidig med at Radio Rosa i København genudesendte "Far, må jeg lege med din tissemand". I dag kan udsendelsen høres her på nettet ved at klikke her. (Dagbladet Information: "Radio Rosa sender incest-program DR har sløjfet", s. 41 i "fra Incest til MEDIE-HETZ"):

Far, må jeg lege med din tissemand?
I uddrag nedenfor, men også anmeldt af dr.phil. Wilhelm von Rosen

- en radioudsendelse ved Bo Michaelsen og Troels Peter Schmidt, sendt 17/8-1982 i Danmarks Radio P1.
Samme dag foromtalt i Ekstra Bladet (se side 32 i "fra Incest til MEDIE-HETZ")

("Far, må jeg lege med din tissemand?" bringes her også for at dokumentere bredden i min opfattelse af seksualitet og hvor mange medier, lyttere og læsere, der er blevet berørt af denne opfattelse. Særligt interesserede kan læse en anmeldelse af udsendelsen fra DR P1 af Wilhelm von Rosen, og avisen KØBENHAVNs omtale af efterspillet i medierne og i Radiorådet.

Introduktion til radioudsendelsen
Uddrag af radioudsendelsen (som tidligere har været bragt i hele og FRIE børn 
af Troels Peter Schmidt) bringes igen her som en yderligere dokumentation for, at børn har en seksualitet.

Genudsendelsen af programmet blev forbudt på trods af, at genudsendelse er en normal procedure for den slags radioudsendelser fra Båndværkstedet.
Udsendelsen var en del af Bo Michaelsen og Troels Peter Schmidts pædagog-speciale "Børn og seksualitet". To af seminarielærerne og ca. 20 elever hørte udsendelsen, tre måneder før den blev sendt fra DR.
En af lærerne kom med denne bemærkning: "Ja, det ender nok med, at de lukker Båndværkstedet". Om man også ville lukke seminariet, kom vi ikke ind på. Men DR's Båndværksted blev lukket i 1989.
Det var Kristelig Folkepartis folketingsmand, pastor Flemming Kofoed Svendsen, der førte an i anstrengelserne m.h.t. at forhindre, at udsendelsen fik en normal udbredelse. De to pædagogstuderendes radioudsendelse blev åbenbart anset for "farlig". Den politiske præst fik medhold fra et flertal af det daværende Radioråd til at knægte ytringsfriheden, selv om vi fik en forsvarer i Carsten Kyhn, Venstresocialisterne.
Det "bonerte" og "puritanske" Italien var derimod i stand til at sende vor udsendelse til hele Italien tre gange. Ja, virkeligheden vender op og ned på vore forældede forestillinger om, hvad man kan, hvor og hvornår. Den italienske udsendelse blev sendt fra 
Radio Radicale (tilknyttet det venstreradikale parti Partito Radicale)i efteråret 1983.

Uddrag fra radioudsendelsen*

(* To indlæg fra nærværende radioudsendelse er inkluderet i kapitlet "Vesterbro Natradio" i min bog fra Incest til MEDIE-HETZ om positivt erfaret incest, nemlig "To mødre og en far fortæller" samt "Bo interviewer en 24-årig kvinde".)


Bo: En kvindelig pædagogstuderende skriver i en opgave følgende om en situation
 på en badeanstalt med en 5-årig og hans mor:

"Da jeg bukkede mig ned for at vaske mine tæer, så jeg, at han pludselig fik erektion og samtidig tog han mig mellem benene og hev i min brystvorte og så helt salig ud. Jeg blev lidt underlig til mode og vidste ikke rigtigt, hvordan jeg skulle reagere og
kiggede mig usikkert omkring. En dame overfor havde åbenbart bemærket hændelsen og sendte mig et forarget blik. Imidlertid blev jeg enig med mig selv om, at jeg ikke ville flytte hans hænder, og det varede da heller ikke længe, inden han veltilfreds trippede ud i omklædningsrummet."

Bo: En forælder til en dreng på 4½ år fortalte os, hvad en samtale om tissemænd kunne udløse af reaktioner hos omgivelserne:

"Engang da vi sad i toget, i en stopfyldt kupé, bekendtgjorde han, at "min far har en stor tissemand". Folk reagerede selvfølgelig ved at gemme sig bag deres avis
eller blad, men Rasmus opfattede ikke denne reaktion og uddybede det, at hans far har en tissemand, og at han også vil have en stor tissemand, og hvornår han fik sådan en. Det skabte almindelig latter og fnisen og underlige forkrøblede stillinger hos de mennesker, der sad omkring."

Peter: Selv om de to situationer i henholdsvis badeanstalt og tog forløb uden, at børnene direkte blev bremset i deres seksuelle nysgerrighed eller lyster, kan børnene sikkert i mange lignende tilfælde få en klar fornemmelse af, at "det er vist ikke så godt, det jeg laver her". Nogle vil måske synes, at det trods alt går fremad. Vi har fået seksualoplysning helt ned til børnehave-niveau. Men hvad er resultatet af denne seksualoplysning? Vi har talt med en dreng på 9 år for at få indblik i, hvad han har fået ud af en sådan oplysning.

Bo: Hvordan tror du voksne boller?
Kim: Ja, først kan de lide hinanden og spørger om de godt vil have et barn. Hvis de siger nej, så kan de ikke få det, men hvis de siger ja, så kan de jo godt. Så går de i seng og tager tøjet af og ligger ovenpå hinanden. Så går tissemanden ind i tissekonen og så kommer cellerne ud af tissemanden, og så kan det være, det tager lidt tid, men så tager de den ud igen, og så varer det måske 3 måneder, før maven begynder at vokse, bliver stor og tyk og sådan noget. Der ligger en pose, hvor barnet ligger i, så hvis den lige pludselig springer, så skal man lige pludselig skynde sig ind til hospitalet, så skal man føde, fordi så er posen sprunget, hvor barnet ligger indeni.

Bo: Hvad med dig selv, kunne du godt tænke dig at prøve at bolle?
Kim: Det ved jeg ikke rigtig. Jeg er lidt for lille endnu. Det er først noget med, at når man bliver 17, 18 eller større, eller 40 eller 35 år eller sådan noget, så kan man godt. Man kan ikke på min alder, 9-10 år, det kan man ikke endnu. Tænk, hvis man er 9-10 år eller måske 15 år, så kan man ikke endnu, fordi cellerne ikke er så store.

Peter: Seksualoplysningen er blevet indskrænket til kun at dreje sig om forplantningen. Det ville være bedre, hvis seksualoplysningen tog udgangspunkt i børnene selv, således at børnenes egne seksuelle erfaringer og følelser ikke bliver gjort til noget mindre værdigt, til noget frækt, der kun kan gøres i det skjulte. Og børnene har seksuelle erfaringer, selv om de ikke altid selv vil stå ved dem overfor voksne. Vi talte med en pædagog på et fritidshjem.

Bo: Vil du fortælle os lidt om nogle seksuelle aktiviteter, du har set blandt børnene?
Ditte: Det, som jeg umiddelbart først tænker på, er vores hopperum, hvor der foregår forskellige ting. Det er et separat rum, hvor vi voksne ikke kommer. Der kan være nogle slåskampe blandt de store drenge. De kan også lege sådan nogle spille-pik-af-lege, hvor de i hopperummet "boller" med puderne. Det er rigtig nok, at der sker sådan nogle ting. Det foregår vildt, det foregår ikke stille, for det er ligesom ikke tilladt - vilde lege er tilladt, hvor man kan grine lidt af det. Vinduerne står pivåbne, og de sveder, så det driver af dem, og de ligger udsplattet på puderne og griner lidt, og som sagt er vi ikke meget i det rum. Men det er noget af det, man observerer, når man går forbi og siger, at "nu er der frugt".
Med pigerne, der foregår det mere på et forelskelsesplan med at skrive små breve og det at lægge op til drengene, spille op til dem på et andet plan, end drengenes sådan foregår på... de kan godt vise sig for hinanden, hive bukserne ned, og de er klar over, at de har stive tissemænd i de lege, de laver i det hoppe- eller puderum. Der er mere åbenhed hos drengene, det er mit indtryk.
Jeg har oplevet, at pigerne trækker sig tilbage sammen i små grupper, og vil sidde og skrive kærestebreve, klistre små hjerter på deres breve og lave hemmelige koder og sådan noget, men man kan ikke kalde det en seksuel leg, for det er noget, som kommer mere ind på følelser, hvem de kan lide, hvordan de prøver at tilnærme sig hinanden, og de reder sig, gør sig smarte, og skubber lidt til den, de kan lide.

Bo: På kolonien har nogle af drengene fortalt os, at de har lavet en eller anden form for fællesonani. Har du bemærket det, og hvordan har du forholdt dig til det?
Ditte: Det, jeg har oplevet, er at når drengene er kommet i seng langt om længe, i deres køjer, og de skulle sidde og læse godnathistorier, da har jeg observeret, at køjerne bevægede sig kraftigt, eller soveposerne bevægede sig kraftigt rundt omkring, og det har jeg ladet dem gøre og ikke kommenteret. De har selv kommenteret det overfor hinanden, hvis der var en sovepose, der bevægede sig meget kraftigt, så var der andre, der sagde: "Hov, han spiller pik af". Det er der kommet bemærkninger om. I de situationer, hvor det er foregået stille og roligt, da har jeg ikke grebet ind eller forstyrret, så vidt jeg ved.

Peter: Pigernes seksualitet er tilsyneladende mere følelsesmæssigt betonet end drengenes. Vi tror ikke, at der er tale om noget medfødt. Her kommer en faders udtalelser om hans to piger på 2 og 4 år:
"Jeg oplever, at mine to piger også leger med kønsorganerne. Det er sådan mere i forbindelse med onani, hvor de sidder og dels prøver at se på tissekonen, som vi kalder den, og dels skiller kønslæberne ad og kilder samtidig. For øvrigt, altså nu snakker vi om at bolle sammen, men den store pige har også haft en veninde med hjem, som hun har "bollet" med, altså som hun har leget bolleleg med, ved at de ligger og kæler og siger: "Nu boller vi". Og det synes de er meget skægt."

Bo: Et barn kan være meget fintfølende, og dets holdninger behøver ikke at stamme fra samtaler, oplysninger og påbud, som personer i omgivelserne direkte har givet videre til barnet. Små antydninger eller fortielser kan være tilstrækkeligt til, at et barn eksempelvis får den opfattelse, at onani ikke er helt i orden. Vi har talt med en dreng på 7 år om hans forhold til onani:

Bo: Piller du nogen gange ved din tissemand?
Roland: Nej ikke mere, men jeg har gjort det, da jeg var lille.

Bo: Hvorfor, hvad skete der så, da var lille?
Roland: Det ved jeg ikke, for det kan jeg ikke huske.

Bo: Hvorfra ved du så, at du pillede ved den, da du var lille?
Roland: Det kan jeg godt huske lidt om, bare lidt.

Bo: Du pillede ved den indtil den blev stiv?
Roland: Ah, ikke mere.

Bo: Var det dejligt at gøre ved den?
Roland: Nej, det vil jeg ikke prøve engang til.

Bo: Hvorfor vil du ikke det?
Roland: Det er fordi, jeg ikke vil have det.

Bo: Nu rører du aldrig ved den mere?
Roland: Nej, det gør jeg ikke, faktisk.

Bo: Er der nogen, der har fortalt dig, at du ikke må?
Roland: Nej, men jeg fandt selv ud af det.

Peter: En fordømmende holdning fra de voksnes side overfor børns seksualitet er ofte ikke særlig bevidst. Der kan være tale om en ubevidst nødværgereaktion, der automatisk træder i kraft, fordi der sker en overskridelse af grundigt indarbejdede normer.

Bo: Nogle vil måske hævde, at børnene skal have deres seksualitet for sig selv, uden at de voksne bliver inddraget. I mange tilfælde vil det nok også gå godt, hvis man har denne holdning. Men vi mener, at det er vigtigt også at være opmærksom på, at der kan eksistere en gensidig seksuel tiltrækning mellem børn og voksne. Adskillige af de pædagoger, som vi har snakket med, har indrømmet, at de har følt sig seksuelt tiltrukket af børnene. En af dem kunne huske, at han som barn følte sig seksuelt tiltrukket af en voksen kvinde. Vi mener ikke, at det er et ualmindeligt fænomen. Vi har stillet os selv det spørgsmål, om det er muligt for børn og voksne at have gode seksuelle forhold til hinanden. Vi har talt med en voksen, som har seksuelle forhold med børn. Det er vores indtryk, at børnene følte sig trygge ved ham, de legede og hyggede sig hos ham:

Bo: Mener du, at seksualitet for børn har samme betydning som for voksne eller er der forskel?
Per: Den er nok bedre for børnene, fordi den ikke er puttet ind i et socialt mønster endnu. Den er på et begynderstade, hvor børnene skal have lov til selv at finde ud af, hvad fanden de vil med den. Det mener jeg, de skal have lov til - at eksperimentere både med voksne og med jævnaldrende på lige vilkår. Børns seksualitet er mere ærlig, fordi den er helt spontan. Deres seksualitet er i de fleste tilfælde, for drengenes vedkommende - de unge mennesker - ikke noget hasarderet, det er noget, de vil have så meget af som muligt. De vil nyde det. Det skal ikke være tju-bang og færdigt arbejde.

Bo: Selv om du siger til barnet, okay, hvis du har lyst til noget seksuelt, så er det i orden, og hvis du ikke har lyst til noget seksuelt, så er det også i orden, men at de måske godt kan mærke, at du har nogle forventninger m.h.t. det seksuelle?
Per: Det tror jeg ikke. Jo, det kan godt være, at de mærker, at jeg har nogle forventninger, men så siger de fra. Eller også så bliver de. Altså, når jeg laver frække aftaler, så foregår det som regel på den måde, at man ligesom ved, at den dag er jeg hjemme, og der sover jeg længe, og der kan de komme op tidligt, og så bliver de ikke afvist. Så det er min dør, der bliver sparket ned. Det er ikke mig, der står nede i gården med en hundrekrone-seddel. Selvfølgelig vil det i offentlighedens øjne på et eller andet tidspunkt kunne siges om mig, at jeg lokker. Men altså, så er der nogen tilbud, der står åbne, og dem er der nogen, der tager imod. Det bliver kun noget mellem vedkommende og mig.

Peter: Følelsesmæssige og seksuelle behov, er det det samme for dig?
Per: Nej, det er det ikke, men det følelsesmæssige behov kan jo nemt spænde over i en seksuel akt. Og en seksuel akt kan jo også bare munde ud i ikke at blive et seksuelt klimaks, men bare en følelsesmæssig mætning.

Peter: Tror du, at børn inden puberteten kan blive lige så intenst forelskede i hinanden som voksne?
Per: Ja, mere, meget mere end de voksne.

Peter: Har du set det?
Per: Ja, men som jeg sagde før, jeg tror på, at børn og unge mennesker har et meget intenst følelsesliv, som de skal have dækket, når de så endelig får chancen. Så bliver de sgu' forelsket, der sker en masse ting hurtigt og nu.

Peter: Er det på tværs af køn og alder?
Per: Ja, det er det.

Peter: De forhold du har, er det nogle længerevarende?
Per: Ja, jeg har én, jeg mødte for 7 år siden og han kommer endnu. En gang imellem kommer han dumpende fra provinsen.

Peter: Man kan diskutere, hvad det vil sige at have seksuelle forhold til børn. Nogle gør meget ud af at skelne mellem kropskontakt og seksualitet, men vi tror ikke, at denne skelnen altid holder ved nærmere eftertanke. Vi har talt med en kvinde, der har haft et seksuelt forhold til en dreng, samt med nogle forældre, som ikke lader dele af kroppen være forbudte og som lader deres kroppe være åbne for børnene. (Disse beretninger er dog udeladt her, idet de udgør en del af oplægene i "fra Incest til MEDIE-HETZ" bogens 2. del: Vesterbro Natradio. Troels Peter Schmidt.):

Bo: Selv om det måske er undtagelsen, ( I 1982 vidste vi ikke, at lystbetonede forhold ikke er nogen sjældenhed. Troels Peter Schmidt.) mener vi, at det kan forekomme eller at det er muligt at skabe seksuelle forhold mellem børn og voksne, der er lystbetonede og ikke undertrykkende. Hvis den voksne indtager en statistrolle i barnets seksuelle lege, vil barnets behov kunne komme frem. At den voksne indtager en statistrolle vil sige, at barnets seksuelle nysgerrighed, fantasi og lyst er styrende, og at der ikke skjult eller åbenlyst ligger et krav til barnet om, at det skal gøre sådan eller sådan.
Barnet skal have mulighed for at gøre sine egne valg, for både at kunne sige nej og ja til sex. Det er også vold at bremse barnets seksuelle nysgerrighed og lyst gennem fortielser og forbud, ligesom det er vold, hvis den voksnes seksuelle behov presses ned over barnet.

(Kommentar: Men selvfølgelig behøver en voksen ikke at lade et barn beføle sig, hvis den voksne ikke har lyst til det. Det tager barnet ikke skade af, forudsat at barnet får sit behov for kropskontakt og kropsnysgerrighed opfyldt hos nogen! Troels Peter Schmidt.)

Det er vores opfattelse, at hver enkelt person kan gøre noget for at få det bedre med sig selv og med andre med hensyn til seksualitet, krop og følelser. Vi kan og skal være mere åbne på vores arbejdsplads, i familien, overalt hvor vi færdes til dagligt.

(Radioudsendelsen fader ud til sangen "Runde Hoveder, Lange Hoveder", omtalt af professor Preben Hertoft i sin bog Den rebelske fugl, som bl.a. giver nye, positive og harmoniske navne på vores kønsorganer.

Klik på Rebekka Weimar! Lyt til: En 12-årig dreng og en 25-årig kvinde

 • Klik på Rebekka Weimar! Interviewet høres her (05:08 min.), med en mand om den gang på børnehjemmet da han havde et forhold til en kvindelig ansat - klik her.

OBS! Læs hele udsendelsen på skrift i Troels Peter Schmidts bog "Fra Incest til MEDIE-HETZ"  
ved at låne den på biblioteket eller uddrag herfra ved at klikke her

 • "Findes der lykkelig blodskam?" kan du lytte til her:
  Klik på Rebekka Weimar!
    Lyt her på Just-Well.dk til interviewene om den videnskabelige antologi  Children & Sex - klik her
   OBS!
  (For at lytte til interviewene kan du downloade gratis program ved at klikke på:
  Winamp eller  Linux)

     Du kan også læs interviewet nedenfor eller selve afsnittet i
fra Incest til MEDIE-HETZ anmeldt i 
Weekendavisen 
af Leif Blædel
og Radio Rosa

Apropos forholdet som Kim beskriver hér: Bedste fordomsfri og videnskabelig baseret introduktion på dansk

samt Ny videnskabelig undersøgelse af Child Sex Abuse "forskning"

(Dette interview er fra en udsendelse fra Christiania Radio d. 20/4-1985, hvor Troels Peter Schmidt var medproducer. Christiania Radios "En 12 årig dreng og en 25 årig kvinde" offentliggøres nu på skrift fordi dette uddrag klart skildrer en mere human seksuel relation mellem en voksen og et barn end vi er vant til at høre eller læse om.
Troels Peter Schmidt.)

Birgit: Som 12-årig har du haft et seksuelt forhold til en 25-årig kvinde. Vil du fortælle lidt om det?
Kim: Ja, det vil jeg. Jeg kom på børnehjem i 1943, lige knap 3 år, og som 12-årig i 1952 oplevede jeg et seksuelt forhold til en voksen kvinde. I det tilfælde en assistent fra børnehjemmet. Jeg læste lektier på hendes værelse et par timer hver dag i hendes fritimer, hvor hun så hjalp mig. Der var også andre børn, der blev hjulpet på samme måde af andre assistenter. Men det forhold, vi skal snakke om, det udviklede sig ved, at jeg sad og læste lektier, og vedkommende kommer ind fra badet med et håndklæde om sig og stiller sig bag ved mig og kigger på mine opgaver, som jeg sad og regnede på. Hun rørte ved min krop, min ryg, men jeg var ikke helt klar over, hvad det var, men konstaterede ved synet, at det var hendes bryster, der havde strejfet mig, og det udviklede sig til lidt kælen og pillen og sådan.


Birgit: Det vil sige, at I ikke bollede?
Kim: Nej, det gjorde vi ikke den dag og heller ikke de næstfølgende dage. 14 dages tid derefter havde vi så udviklet os til at blive mere nysgerrige, og jeg har også kælet mere. Det endte med, at vi hyggede os - vil jeg kalde det.


Birgit: Det vil sige, at hun var en kvinde, der havde prøvet det nogle gange før?
Kim: Formentlig ja, også med andre børn på børnehjemmet - muligvis.


Birgit: Var der tale om en forelskelse?
Kim: Ikke i starten, nej. Jeg vil sige, at vi var alle på børnehjemmet - voksne og børn - kammerater.


Birgit: Var jeres forhold kun baseret på sex?
Kim: Nej, det kom faktisk uskyldigt, vil jeg kalde det. Vi var ikke sexobjekter, hvis man kan kalde det sådan.


Birgit: Lå det sådan i luften på det børnehjem, at det var i orden, at man bollede sammen, både voksne og børn?
Kim: Nej, for vi var ret diskrete. Pigerne havde deres hemmeligheder. Drengene havde deres hemmeligheder. Vi har også siddet og leget med hinanden, piger og drenge indbyrdes.


Birgit: Har hun nogensinde talt om, at det var ulovligt, det I lavede?
Kim: Nej, men jeg tror, at vores indstilling på børnehjemmet var sådan diskuteret i almindelighed. Vi snakkede ikke og fortalte ikke uvedkommende om det.


Birgit: Har det betydet noget for dit senere seksualliv, at du startede så tidligt, og så at du startede med en kvinde, der er så meget ældre end dig selv?
Kim: Ja, i voksenforholdet, det startede måske på et tidligt stade, men jeg har prøvet det med andre børn, både piger og drenge.


Birgit: Du er 45 år gammel i dag og har selv tre børn. Hvad ville du sige til, at dine børn kom hjem en dag og sagde, at de var forelsket i en, der var betydeligt ældre end dem selv? Jeg tænker her på, at dine børn er under den seksuelle lavalder?
Kim: Jo, jeg tror, at jeg ville tage det afslappet, fordi jeg selv har været involveret på den led som barn.


Birgit: Du mener, at en forelskelse, den bør ikke handle om nogen alder?
Kim: Absolut ikke, fordi man som nyfødt højst sandsynligt er forelsket.


Birgit: Men der er ikke nogen af dine børn, der har været ude for nogen af de ting?
Kim: Jo, den ene af vores børn har været udsat for en voksen person, der blev forelsket og opsøgte hende på hendes værelse, men blev så afvist. Vi diskuterede det så i familien bagefter, og hun ønskede ikke at se vedkommende mere.


Birgit: Og det respekterede I?
Kim: Ja, fordi det må være den forelskede part, der er uinteresseret, som afgør det.


Birgit: Var hun under 15 år?
Kim: Ja, hun var 14 på det tidspunkt.


Birgit: Hvordan ville I have taget det, hvis nu hun havde været forelsket i ham?
Kim: Ja, forelskelsen må jeg respektere. Så vil jeg sige, at det nok er parterne selv, der afgør det. Jeg vil ikke spænde ben.


Birgit: Det vil du ikke, men samtidig med det, så ved du godt, at det er ulovligt at blive forelsket i en, der er ældre end en selv, når man er under 15 år?
Kim: Jo, men det skulle ikke være sådan.


Birgit: Ja, men hvordan skulle det så være?
Kim: Ja, jeg synes, at den seksuelle lavalder på 15 år, den er helt misvisende. For et forhold, der kommer i retten, hvor vedkommende er under 15 år, som pige bliver hun ikke spurgt, om hun selv har spillet op. Men når hun er 15, så kan hun både have spillet op, ja endda i politiets øjne virke som luder. Ja, de behandler hende som sådan.


"fra Incest til MEDIE-HETZ" anmeldt i Weekendavisen af Leif Blædel og Radio Rosa

Apropos forholdet som Kim beskriver hér: Bedste fordomsfri og videnskabelig baseret introduktion på dansk

samt Ny videnskabelig undersøgelse af Child Sex Abuse "forskning"


 • Børn og seksualitet:
  1. Børns seksualittet

  2. Cand.psych. Thore Langfeldt om orgasme som bevidst mål hos børn og unge

  3. Hvor fræk må en børnehave være ... Artikel i Børn & Unge: Om seksualundervisning hos de 5 årige

  4. Seksualoplysnings-sange

  5. Maria Marcus - Forord

  6. Fagfolks vidt forskellige opfattelser

 • Incest:
  1. Bedste fordomsfri og videnskabelig baseret introduktion på dansk

  2. Etymologi

  3. En grønlandsk - incestlignende skik

  4. Oplæg af cand.psych. Jette Bach og cand.psych. Bent Petersen

  5. Seksualoplysnings-sange fra professor overlæge Preben Hertofts bog Den rebelske fugl

  6. 25 undersøgelser af 23 forskere om børn og seksualitet

  7. Interview med filminstruktør, forfatter Christian Braad Thomsen

  8. Incest

  9. Artikler i fagbladet Børn & Unge

  • Pædofili:
  1. Boys on their Contacts with Men 

  2. Pædofili 

  3. Og den stringente forskning

  4. Videnskabelige undersøgelser af dr. Theo Sandfort m.fl

  5. Ny videnskabelig undersøgelse af Child Sex Abuse "forskning"

  • Sexmisbrug:
  1. Skråsikker uenighed - en række undersøgelser af sexmisbrug er tilbagevist som uvidenskabelige, kommentar i Weekendavisen

  2. Ny videnskabelig undersøgelse af Child Sex Abuse "forskning"

  • Sexmisbrugs-sager:
  • Heksejægere og Heksejagt:

  1. Cand.pæd.psych. John Halse. Er Halse en heksejæger? Før du svarer læs også:

  2. Hysteriet breder sig -  kommentar i Information

  3. Professor irettesætter Roskilde Amtssygehus chefpsykolog:

  4. Chefpsykologen Kirsten Moesgaard - en heksejæger?

  5. Stop heksejagten - 10 fagfolk kritiserer:

  6. Næstved Kommune. Og

  7. Dansk Psykolog Forening og kræver stop for deres heksejagt mod chefpsykolog Bent Petersen:

   Fyret chefpsykolog

    Bent Petersen vandt

   sag mod Næstved Kommune

  8. Panikkens retorik - Politiken Søndag

  9. Psykologformand bør gå - kommentar i Information

  10. Leif Blædel om hetzens berufsverbot - Ekstra Bladets Frontalt

  11. Eksklusion var "nødvendig", mener:

  12. Formand for Dansk Psykolog Forening cand.psych. Johanne Bratbo - anklaget af 10 fagfolk for heksejagt.

  13. Skråsikker uenighed mellem:

  14. Lektor cand.psych. Libby Tata Arcel - en heksejæger?

  15. Cand.psych. Sine Diemar og

  16. Cand.psych. Marianne Gram - heksejægere? Før du svarer læs: Hysteriet breder sig og Skråsikker uenighed. Reflekter godt over spørgsmålene. Jeg har ikke selv et entydigt svar. Og skriv til mig - Skriv til Just-Well ved at klikke på "Hjem" nedenfor og Lån "Fra incest til medie-hetz" gratis på Det Kgl. Bibliotek: - så vi kan få en frugtbar og sober debat. På forhånd tak.

  17. Ombudsmanden ind i sag om fyring af chefpsykolog Bent Petersen

   Fyret chefpsykolog  Bent Petersen vandt 
   sag mod Næstved Kommune

  Apropos: Heksejægeren Chr. IV.

  Læs gerne papir-udgaven af Fra Incest til Mediehetz,  som kan lånes gratis på Det Kgl. Bibliotek eller lige her:

  For første gang læs Nu i flot Super PDF Format
  Fra Incest til Medie-hetz  
  - af forfatter Troels Peter Schmidt uddannet antipædagog ved Ballerup Fritidspædagog Seminarium - klik her

  Hjem

  Bekæmp censur!  - Resist Censorship!: